drinkbus reinigen

Proper proosten

Bij Hopper vind je drinkflessen in alle maten en kleuren. Eén ding hebben ze gemeen: ze bevatten géén schadelijke stoffen, zoals BPA en andere weekmakers. Zuiver drinken dus!
Sommige drinkflessen zijn gemaakt van (gerecycleerd) geurvrij plastic, andere van (gerecycleerd) aluminium met een ecologische coating binnenin, andere zijn volledig uit inox. Aan jou de keuze!

Na een tijdje intensief gebruiken van een drinkbus kan het toch gebeuren dat er een geurtje opduikt. Met deze drie tips vermijd en verwijder je vervelende geurtjes.

  • Sodakristallen
    Laat je drinkbus een nachtje weken in een sopje van sodakristallen en warm water. Reinig ze daarna met een propere afwasborstel en spoel even na met natuurazijn. Gebruik geen chemische producten: die laten een smaakje achter.
  • Citroensap
    Niet overtuigd van het resultaat? Vul je drinkbus met warm water en citroensap en laat het mengsel enkele uren trekken. Citroensap verwijdert geurtjes en maakt je drinkbus bacterievrij.
  • Diepvriezer
    Is je drinkbus bestand tegen de vrieskou? Leg ze na het schoonmaken een nachtje in de diepvriezer. Zorg er wel voor dat ze geen vloeistof meer bevat, anders kan je drinkbus barsten.

Wist je dat?

Je jaarlijks 167 wegwerpflessen uitspaart met een herbruikbare drinkfles? Da's een pak minder plastic in het milieu.

Een selectie drinkklessen