Hopper Jeugdverblijf Merkenveld - Loppem (bij Brugge)

Hoofdgebouw vanop binnenplelin.JPG

Landelijk jeugdverblijf

Merkenveld ligt in de landelijke gemeente Loppem (deelgemeente van Zedelgem), 10 km ten zuiden van Brugge en 20 km van de kust. Het jeugdverblijf heeft zelf 20 ha speelbos en 10 ha kampeerweide, en grenst aan 70 ha natuurgebied.


Lieveling van scholen en jeugdgroepen

 Scholen verblijven graag in Merkenveld met bosklassen, bezinnings- en vormingsdagen, schoolwerkweken. Sommigen al meer dan 20 jaar.

Jeugdbewegingen en jeugdwerk organiseren er (tenten)kampen, bivakken, weekends, cursussen, startdagen.
 
Wat maakt Merkenveld zo aantrekkelijk? De perfecte combinatie van ruimte binnen en buiten met tal van mogelijkheden.

Een rustige en bosrijke omgeving, een gezellige binnenkoer, de avonturenvijver, een warm onthaal, een service met de glimlach... iedereen voelt er zich thuis.

Bovendien is Merkenveld zeer vlot bereikbaar met fiets, bus en trein. 

Virtueel rondwandelen op Merkenveld met Google Streetview? Kom gerust binnen!

Gesubsidieerd W.O. I ontdekken

West- Vlaamse onderwijsinstellingen en jeugdwerkorganisaties, die één of meerdere herinneringsplaatsen van de Eerste Wereldoorlog bezoeken, maken kans op financiële ondersteuning van de Provincie West- Vlaanderen.

Tot 50 % van de vervoerskosten en gids-, toegangs- of deelnamekosten kunnen teruggevorderd worden en tot 20 % van de overnachtingskosten in een erkend West-Vlaams jeugdverblijfscentrum, zoals Hopper jeugdverblijf Merkenveld. Belangrijk is dat je de subsidie ten laatste één maand voor je verblijf aanvraagt. Meer info: www.west-vlaanderen.be/genieten/cultuur/subsidies

Op de website www.wegwijzerwoI.be is een overzicht terug te vinden van sites, musea, steden, monumenten, bezoekerscentra, tentoonstellingen die aandacht aan het oorlogsverleden besteden. De gratis brochure ‘Ontdek WOI met je klas’ kan je bestellen via webshop van de Provincie.

Inhoud syndiceren