Hopper ondanks Corona ...

Update 05/06/2020. De Hopper jeugdverblijven in de startblokken.

Onze jeugdverblijven kunnen hun deuren weer openen op 8 juni.

Dit vloeit voort uit de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni dat binnenlandse reizen weer kunnen vanaf 8 juni.

Het blijft nog onduidelijk welke groepen, met hoeveel, en met welke activiteiten men op weekend of meerdaagse uistap zou mogen gaan. Iedereen welkom. Dat zeker. We vragen alle groepen, verenigingen, enz. toch om eerst goed na te gaan welke regeling op hen van toepassing is.

Voor de zomerkampen vanaf 1 juli zijn we in elk geval klaar!


DE ZOMER LONKT ...

Het protocol voor jeugdtoerisme is gekend en de draaiboeken liggen klaar.

Elke groep die op een Hopper jeugdverblijf heeft geboekt deze zomer is of wordt ten laatste in de week van 8 juni gecontacteerd voor het kamp op maat en volgens de richtlijnen.

Wie nog een plaatsje zoekt als alternatief voor een buitenlands kamp of voor de trektocht: check zeker onze kalender of stuur je vraag door naar reservatie@hopper.be.

We doen ons best om zoveel mogelijk groepen te helpen, maar dit kan maar mits de richtlijnen en de veiligheid het toelaat.

We geven jullie nog graag volgende tips mee:

  • Bereid je als jeugdgroep goed voor: informeer éérst zelf goed wat er kan voor jouw specifieke activiteit of groep.
  • Alle info kan bij je eigen koepel of lokale jeugddienst; of op de officiële website van de overheid.
  • Het volledig protocol voor zomerkampen dat eerder werd goedgekeurd vind je op de site van de Ambrassade.
  • Alle jeugdverenigingen hebben de voorbije weken een degelijke communicatie opgezet die te vinden is via hun websites. Voor Scouts en Gidsen Vlaanderen is dat op scouting en corona .

EINDELIJK DUIDELIJKHEID

We hebben het geduld van de klanten de laatste weken aardig op de proef moeten stellen. Alle puzzelstukken zijn eindelijk in elkaar gevallen.

Dankbaar kunnen we dan ook melden dat geen enkele groep één euro hoeft te verliezen bij zijn door Corona veroorzaakte annulering vanaf 13 maart 2020.

We stellen alle groepen twee opties voor:

1. We zetten graag in om ook jouw groep terug te zien de komende jaren. Boek om en geef het jeugdverblijf zo ook een geruststellende herstart.

  • Je kan het betaalde voorschot van je verplicht geannuleerde verblijf (tussen 12 maart en 30 juni) kosteloos inzetten voor een verblijf tot eind 2022!
  • Is je verblijf al omgeboekt? Dan kunnen we nu bevestigen dat het voorschot gewoon kan meegenomen worden. Er komen geen andere of extra kosten.
  • Jouw betaalde voorschot nu inzetten voor een volgend verblijf zorgt voor de noodzakelijke geruststelling dat onze kalender gevuld blijft.

2. Ga voor een vlotte terugbetaling

  • Was jouw activiteit éénmalig of lukt omboeken echt niet en krijg je graag je betaalde voorschot op je rekening teruggestort?
  • Bevestig per mail aan het Hopper jeugdverblijf je vraag voor terugbetaling en op welke bankrekening (IBAN bankrekeningnummer!).

Bovenstaande overmachtsregeling door de coronacrisis geldt nu voor verblijven tot 31 augustus 2020. Wanneer een nieuwe overmachtssituatie opnieuw meerdaagse groepsverblijven zou treffen, dan bekijken we natuurlijk opnieuw welke regeling getroffen kan worden. Dit doen we dan weer zoals nu in het belang van de groep én jeugdverblijf.