Groen licht voor de zomerkampen!

Eindelijk ...

Vandaag zette de Veiligheidsraad het licht op groen voor de zomerkampen. Jeugdkampen kunnen deze zomer plaatsvinden, weliswaar onder duidelijke voorwaarden. Zoals dat bij elke stap in de exitstrategie gaat.

We zijn oprecht blij voor alle kinderen en jongeren nu er in deze moeilijke tijd ook voor hen vooruitzicht is op een zomer waarin ze écht kunnen samen zijn, spelen en beleven.

Als groep sta je waarschijnlijk te popelen om het kamp te organiseren en zijn er nog heel wat vragen. Een ding is zeker: het zal anders zijn en er komen duidelijke regels bij kijken.

Een rustige en goede voorbereiding met de juiste informatie is daarom belangrijk.Hopper maakt zich klaar voor jouw kamp

Onze Hopper jeugdverblijven bereiden zich de komende periode verder voor om deze kampzomer mee mogelijk te maken. Wij wachten echter nog op concrete richtlijnen op maat van uitbaters. Die verwachten we samen met een beslissing over de volledige toeristische sector, op een volgende Nationale Veiligheidsraad (verwacht 27 mei). Wij nemen dan even de tijd om de officiële besluiten en details door te nemen. Op basis daarvan zetten we ons grondig denkwerk van de laatste weken om naar een concrete vertaling naar al onze groepen zodat we ieder van jullie volgens de richtlijnen kunnen verwelkomen. Wees gerust. Hopper zal zoals altijd zorgen voor de gepaste omkadering, ook in deze situatie.

Mogen we jullie dan ook vragen om nog niet meteen te mailen of te bellen!

  • Hopper zal zelf élke groep contacteren om de nodige en specifieke afspraken te maken op basis van de officiële besluiten.
  • Je kan je als groep alvast voorbereiden: informeer je éérst zelf goed wat er verwacht wordt.
  • Dit kan bij je eigen koepel of lokale jeugddienst wat er van jullie wordt verwacht. Het protocol voor jeugdkampen dat werd goedgekeurd vind je nu al op de site van de Ambrassade.
  • Alle jeugdverenigingen zetten de komende week een degelijke communicatie op hieover via website (scouting en corona bv.), info-sessie of mailings.

Misschien zijn er groepen nog op zoek zijn naar een kamplocatie omwille van deze of een andere beslissing door de Nationale Veiligheidsraad. Daarvoor al bellen heeft ook nog geen zin. We maken graag eerst zelf een heldere en correcte planning op in deze gewijzigde zomersituatie. Maar ... we maken de komende week wél een duidelijk overzicht van de last minutes bij Hopper en zetten die online! Hou onze site dus in elk geval goed in de gaten!

Eind volgende week weten we allemaal véél meer. Dan maken we samen de beste afspraken.

We hebben er alle vertrouwen in dat we samen deze zomer goed en verantwoord kunnen laten verlopen!