Wegbeschrijving naar Het Scoutshuis
Locatie

Adres

Wilrijkstraat 45
2140 Antwerpen
Plan je route

Telefoon

+32 3 226 46 06

E-mail

scoutshuis@hopper.be


Wegbeschrijving

Met de bus

Je kan het Scoutshuis bereiken met bus 30 en 34, halte Plantin & Moretuslei op 500 m. (ongeveer 6 minuten wandelen). Bus 420 en 421 stoppen aan de halte Borgerhout Station Oost op 350 m. Voor meer info over deze verbindingen surf je best naar de website van de Lijn.

Met de trein

Het Scoutshuis ligt zo'n 15 minuten stappen van het station Antwerpen-Berchem. Stap het station uit langs de kant van de loketten. Ga meteen naar links tot je op het voetpad bent, ga dan meteen naar rechts. Je bent nu in de Uitbreidingsstraat. Loop die uit tot op de kop van het stationsplein. Steek de Uitbreidingsstraat over. En meteen ook de Guldenvliesstraat (naar rechts). Zo kom je in Cogels-Osylei (straat met grote herenhuizen). Stap de Cogels-Osylei helemaal uit tot op de Draakplaats (een rond punt). Loop langs de rechterkant van het rond punt. Steek over, zo kom je op de kop van de Pretoriastraat. Steek opnieuw over. Ga naar links. Loop rechtdoor, onder de brug tot aan de Lange Altaarstraat. Sla die in (naar rechts). Sla de eerste straat rechts - de Dolfijnstraat - in. Loop die helemaal uit. Je bent nu in de Plantin Moretuslei. Het Scoutshuis ligt aan je rechterkant, je zou het nu moeten kunnen zien. Voor de treinverbindingen en -uren surf je best naar de website van de nmbs.

Eigen vervoer

Op de ring van Antwerpen neem je de afrit "Borgerhout". Op het einde van de afrit sla je af, richting centrum. Je kruist de Singel en rijdt onder een spoorwegbrug door. Meteen aan je rechterkant is Het Scoutshuis.

OPGELET: Het Scoutshuis ligt in een lage-emissiezone (LEZ) die de stad Antwerpen op 1 februari 2017 invoerde om de luchtkwaliteit te verbeteren. Voertuigen die veel roet en fijnstof uitstoten mogen vanaf dan de zone niet meer inrijden. Check online of jouw voertuig toegelaten is of vraag indien nodig een vrijstelling of tijdelijke toelating aan.

Meer informatie over het lage-emissiezone beleid van de stad Antwerpen vind je terug op de website www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

Routeplanner

Via De Lijn bereken je makkelijk jouw route via het openbaar vervoer.

DE LIJN

Route planner