Wegbeschrijving naar Het Scoutshuis
Locatie

Adres

Wilrijkstraat 45
2140 Antwerpen
Plan je route

Telefoon

+32 3 226 46 06

E-mail

scoutshuis@hopper.be


Wegbeschrijving

Met de bus

Er zijn heel wat bus- en tramverbindingen in de buurt van Het Scoutshuis. Voor meer info verwijzen we je door naar de website van De Lijn.

Met de trein

Station Antwerpen-Berchem (+/- 16 min)

Neem de uitgang aan de kant van het Burgemeester E. Ryckaertsplein waar ook alle bussen en trams aankomen. Steek het plein over en blijf rechtdoor wandelen door de Uitbreidingsstraat langs de Binnensingel. Blijf ongeveer 1 km rechtdoor lopen en sla dan linksaf in de Plantin en Moretuslei. Het Scoutshuis bevindt zich meteen rechts achter de brug.

Station Antwerpen-Centraal (+/- 18 min)

Neem de uitgang aan de achterkant (Kievitplein) en sla linksaf bij het verlaten van het station. Steek het plein over en sla rechts in de Van Immerseelstraat. Loop deze straat ten einde en sla linksaf op de Plantin en Moretuslei. Blijf ongeveer 1 km rechtdoor lopen. Het Scoutshuis bevindt zich links net voor de brug.

Eigen vervoer

Op de ring van Antwerpen neem je de afrit "Borgerhout". Op het einde van de afrit sla je af, richting centrum. Je kruist de Singel en rijdt onder een spoorwegbrug door. Meteen aan je rechterkant is Het Scoutshuis.

Het Scoutshuis beschikt niet over een eigen parking. Parkeren is mogelijk op de parking van Zwembad Plantin Moretus vlak naast Het Scoutshuis of aan de Singel op parking Zomerfabriek. Beide parkings zijn betalend.

OPGELET: Het Scoutshuis ligt in een lage-emissiezone (LEZ) die de stad Antwerpen op 1 februari 2017 invoerde om de luchtkwaliteit te verbeteren. Voertuigen die veel roet en fijnstof uitstoten mogen vanaf dan de zone niet meer inrijden. Check online of jouw voertuig toegelaten is of vraag indien nodig een vrijstelling of tijdelijke toelating aan.

Meer informatie over het lage-emissiezone beleid van de stad Antwerpen vind je terug op de website www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

Routeplanner

Via De Lijn bereken je makkelijk jouw route via het openbaar vervoer.

DE LIJN

Route planner