Tengevolge de Corona-crisis zijn de Hopper-winkels en jeugdverblijven gesloten. De webwinkel blijft open voor thuislevering.

Sjorren met Hopper

Samenaankoop sjorhout 2018-2019

Hopper Winkel (van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw) en Dienst Avontuurlijke Activiteiten (van Chirojeugd Vlaanderen) zetten tegen de kamp/bivakperiode van 2019 een grote samenaankoop van kwalitatief sjorhout op.

Bestellen doe je in het najaar van 2018, levering gebeurt in het voorjaar van 2019.

Waarom?

Door een samenaankoop op te zetten kunnen we gunstigere tarieven bekomen voor het hout, maar vooral ook voor de levering. Door het groeperen van de bestellingen zorgen we ervoor dat de leverkosten zelfs helemaal vervallen voor jullie. Meedoen dus, want hoe meer bestellingen, hoe meer leverpunten dicht bij elkaar, hoe minder nutteloze kilometers en hoe minder schadelijk voor het milieu.

Voor wie?

Onze groepsaankoop staat open voor alle jeugdbewegingen en iedereen uit het jeugdwerk.

Over het sjorhout zelf

Het sjorhout is afkomstig van duurzaam gekweekte Epicea bomen. Een sterke houtsoort die gebruikt wordt in de (scheeps)bouw en die dus prima geschikt is als sjorhout. 

Het hout draagt het PEFC certificaat. De balken zijn ontschorst en op een milieuvriendelijke manier geïmpregneerd tegen rotten, schimmels en insecten zoals o.a. houtworm.

Wij kiezen er bewust voor geïmpregneerde balken aan te bieden. De impregnatie zorgt ervoor dat de sjorbalken heel wat jaren extra zullen meegaan en dit voor een beperkte meerprijs.

De balken zijn verkrijgbaar in lengtes van 2, 3, 4, 5 en 6 meter en zijn geschild en standaard niet gefreesd. Ze zijn dus aan de onderkant iets dikker dan aan de bovenkant.

De dikte is 8-12cm voor balken tot 4 meter, en 12-14 centimeter voor de balken van 5 en 6 meter lang. (diameter aan fijne kant is minimum 8cm)

Op aanvraag kunnen er ook gefreesde balken (even dik over de ganse lengte) of gepunte balken besteld worden.

Leveringen

Onze leverancier levert het hout bij je af op werkdagen in het voorjaar 2019. Voor 1 juni, mogen jullie de nieuwe balken verwachten, dus vast en zeker voor de zomervakantie. Je wordt rechtstreeks door hen gecontacteerd voor een concrete afspraak. Bij de levering dient ten minste één verantwoordelijke van je groep/afdeling aanwezig te zijn.

Meer dan de helft van de leveringen is ondertussen gedaan. Nog niets ontvangen? Even geduld, je wordt gecontacteerd als het zover is. 

Vragen?

Voor alle vragen kan je ons contacteren via groepsaankoop@hopper.be