Zomer bij Hopper

UPDATE 12/05/2021 : Op kamp bij Hopper deze zomer.

Meer dan groen licht voor deze zomer! Onze jeugdverblijven staan te popelen om alle kampen te ontvangen. In alle veiligheid maar met kampsfeer voorop!

Uitgangspunt voor onze jeugdverblijven is steeds het protocol voor jeugdverblijfcentra en kampeerterreinen, goedgekeurd door Toerisme Vlaanderen.

Wat betekent dit voor je verblijf bij ons? Lees hieronder de laatste info, helder gebundeld per soort groep.

Zomerkampen

Onze hopperse locaties ontvangen in de zomer vooral jeugdgroepen. Dank aan jeugdsector, jeugdverblijven en koepelorganisaties die meewerkten aan een zomerplan dat een kamp weer mogelijk maakt voor heel wat groepen. Laat die kampherinneringen maar komen!

 • Tot 24 juni zijn nog geen overnachtingen mogelijk voor verenigingen in de vrije tijd.
 • Jeugdwerk kan vanaf 25 juni kampen met overnachtingen organiseren, dit in bubbels van maximum 100 personen (exclusief begeleiding).
 • Vanaf 30 juli kan een bubbel bestaan uit maximum 200 personen (opnieuw exclusief begeleiding).
 • Is het voor jouw groep toch een verstandige of noodzakelijke keuze zijn om te kiezen voor kleinere bubbels. Neem dan snel contact op met het hopper-jeugdverblijf om in overleg te gaan hierover!
 • Vanaf 1 september gelden geen beperkingen meer.
 • Alles natuurlijk onder voorbehoud van de maatregelen die zouden wijzigen omwille van de slechtere corona-cijfers en de opgestelde drempelvoorwaardes niet worden bereikt. Een bubbel van 50 personen is dan het minimum waarop wordt teruggevallen.

We vragen alle groepen, verenigingen, enz. zelf steeds goed na te gaan welke regeling op hen van toepassing is.

 • Voor jeugdwerk heeft de Ambrassade heldere regels uitgewerkt in het zomerplan en de zomerregels voor alle vormen van jeugdwerk.
 • Voor groepen van Scouts en Gidsen Vlaanderen zijn deze regels vertaald naar eigen werking
 • Voor sportkampen voorziet Sport Vlaanderen een aangepast protocol dat maximaal is afgestemd op het protocol van het jeugdwerk.
 • Voor cultuurkampen voor jeugd gelden dezelfde regels als voor jeugdwerk.
 • Leefgroepen uit bijvoorbeeld de bijzondere jeugdzorg worden beschouwd als een huishouden. Zij kunnen dus als leefgroep vandaag reeds overnachten, rekening houdend met hun sectorprotocol.
 • Georganiseerde volwassen- of andere verenigingen volgen de coronagids opgesteld door De Federatie (koepel van het sociaal-cultureel werk). Dit betekent dat ze activiteiten met overnachtingen toelaten, maar voor eten, drinken en slapen wel naar de horecaregels kijken.
 • Voor niet-georganiseerde groepen (vrienden, families ...) geldt dat zij - zowel binnen als buiten - vanaf 27 juni met één huishouden en echt andere mensen (kinderen jonger dan 12 buiten beschouwing gelaten) kunnen verblijven. Voor vakantiewoningen vanaf 15 personen is er een protocol opgesteld door Logeren in Vlaanderen.
 • Voor buitenlandse groepen die naar België komen zijn er drie zaken in het oog te houden:
  1. Vanaf 1 juli kan je reizen binnen de EU met een coronapaspoort. Iedereen die nog geen twee weken volledig gevaccineerd is - wellicht het merendeel van jouw scoutsgroep- en niet kan aantonen dat zij/hij antilichamen heeft, moet een covid-test ondergaan minder dan 72 uur voor vertrek.
  2. De bijkomende richtlijnen in België: via deze flowchart en op de website ReOpen Europe vind je specifieke coronamaatregelen per land, mét bijhorende kleurcodes. Denk bijvoorbeeld aan bijkomende maatregelen zoals een avondklok.
  3. Welke specifieke regels gelden er voor mijn groep in België: zie het overzicht hierboven.

Mijn groep mag toch niet komen ... wat nu?

De maatregelen zijn soepel, maar het blijft nog altijd een uitdaging. Zowel voor je groep of organisatie, als voor onze infrastructuur. We nemen met al onze groepen contact en zoeken creatief naar oplossingen. Komen we samen tot de conclusie dat het echt niet kan, dan verschuiven we het verblijf.

We zetten graag in om ook jouw groep terug te zien de komende jaren. Boek om en geef het jeugdverblijf zo ook een geruststellende toekomst.

 • Je kan het betaalde voorschot van je verplicht geannuleerde verblijf (omwille van een duidelijk verbod) kosteloos inzetten voor een verblijf tot volgende zomer 2022!
 • Is je verblijf al omgeboekt? Dan kunnen we nu bevestigen dat het voorschot gewoon kan meegenomen worden. Er komen geen andere of extra kosten.

Bovenstaande overmachtsregeling door de coronacrisis geldt nu voor verblijven tot 1 september 2021. Wanneer een nieuwe overmachtssituatie meerdaagse groepsverblijven zou treffen, dan bekijken we natuurlijk welke regeling getroffen kan worden. Dit doen we dan weer zoals nu : in het belang van de groep én jeugdverblijf.