Wat neem je mee op een coronawandeling?

Spullen om goed voorbereid te vertrekken.

We zitten allemaal meer binnen dan we gewoon zijn; thuiswerken, online les volgen. Veel van onze hobby's staan tijdelijk op pauze.
Gelukkig kunnen we nog op stap. Met je bubbel of gezin wandelen wordt misschien wel de nieuwe nationale sport. Misschien hebben jullie wel zin in meer. Een dagtocht met een picknick onderweg? We zetten je op weg met een selectie van wandelmateriaal dat jou en je bubbel zorgeloos op pad zet.
Go scout it. Meer dan ooit.

Om goed te vertrekken

Een paar wandelschoenen dat zich even goed thuisvoelt op de macadam als op een bospad. Wandelkousen voor warme en droge voeten.
Voorzie een rugzak die groot genoeg is om jassen in op te bergen en nog plaats heeft om wat eten en drinken mee te nemen.

Om je onderweg warm te houden; een potje koken?

Onderweg wil je natuurlijk wat eten. Dat hoeft niet die klassieke picknick te zijn met alleen die boterhammen met kaas. Niets zo goed voor het moraal als een warm opkikkertje.
Met een esbitvuurtje verwarm je zo een tas soep op of bak je een eitje in een gamel. Tip: Breek thuis al eitjes en doe ze in een leeg flesje, dan heb je onderweg een roereitje.
Kies voor een isolerende drinkbus: die houdt je drank warm. In een bus met brede opening neem je zelfs een portie pasta met saus mee. Kom je een vuurplaats tegen? met de vuurstarter heb je zo een verwarmend vuurtje aan.

Om warm te blijven

Goed vertrokken, krijg je onderweg toch koud? Van zodra de zon zakt voel je de temperatuur zo dalen. Een zachte muts en een warm paar handschoenen brengen dan redding.
Veel wind onderweg? Een windstopper stopt de wind en houdt je tegelijk warm. Is er regen op komst? Dan neem je beter een regenjas mee.

Veilig op stap

Zeker nu we de klok weer een uurtje terug hebben gedraaid en de dagen korter worden is het slim om op te vallen onderweg.
Laat je niet verrassen door het donker.

Terug thuis, maak het gezellig

Na een deugddoende wandeling, terug thuis, zet de verwarming een graadje hoger en nestel je in de zetel met een (voorlees-)boek of ga samen aan tafel zitten voor een leuk bordspel, om samen een puzzel leggen of start een minipionieren-project.
Klaar voor een volgende wandeling?