Vrijwilliger bij Hopper? 't Zal wel zijn!

Week van de vrijwilliger 2021

Ons bruisend vrijwilligersleven op de Hopper jeugdverblijven wordt danig op de proef gesteld. De week van de vrijwilliger is méér dan ooit terecht en nodig om jullie inzet in de kijker te zetten.

Want zoals overal in scouting, kunnen de 8 Hopperse jeugdverblijven van Scouts en Gidsen Vlaanderen rekenen op de inzet van scouts en gidsen die hier het beste van zichzelf geven.

VAN ONSCHATBARE WAARDE ... EN DUS EEN DIKKE, DIKKE MERCI AAN AL ONZE VRIJWILLIGERS!


Vrijwilligers op onze jeugdverblijven zijn er in alle soorten, vormen en maten. Voor elk talent een plek.
Zin om ons te vervoegen? Hier geven we je een idee van wat er allemaal gebeurt en om te zien of dit is iets voor jou?

  • De commmissie hoppper jeugdverblijven zet de krijtlijnen uit, samen met vertegenwoordigers uit de andere geledingen van onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar experten rond een thema gelinkt aan jeugdverblijven: technisch, toerisme, duurzaamheid, activiteitenaanbod, ....
  • De weekendresidenten zijn een groep vrienden, enkele gezinnen, een bende oud-leiding of ook in je eentje soms die een weekend of in de schoolvakantie "resideren" op een van onze acht jeugdverblijven. Je ontvangt er dan de gasten, maakt hen wegwijs op het domein. In ruil geniet je van een weekend midden in de natuur of in hartje Antwerpen.
  • De bos- en groenploeg vind je vooral op De Kluis, Merkenveld en sinds kort ook De Brink. Deze buitenmensen slaan echt de handen uit de mouwen om de mooie bossen te onderhouden, aanplantingen te doen in het kader van het bosbeheersplan, soms wat buitenwerk en af een toe een uitdagend projectje (zoals de trekkershutten op Merkenveld of de recente zitbanken aan de kampvuurkring op de Brink). 
We zorgen steeds voor de nodige opleiding, omkadering en de juiste sfeer!
Meer info? weekendresident@hopper.be