Kabelbaan

Een kabelbaan zonder risico’s

De wind in je haren, kriebels in je buik en een hart dat bonkt in je keel: een ritje met de kabelbaan is altijd weer een avontuur. Maar wel eentje waar je goed voorbereid aan begint.
In de Speel op Veilig werden de regels over kabelbanen goed doordacht. Het is dan ook essentieel om een activiteit zoals deze veilig te laten verlopen.

Probeer je mede-avonturiers ook goed in te schatten: een kabelbaan is fun, maar niet iedereen durft evenveel. Wat jij spannend vindt, is voor een ander misschien een brug te ver. Blijf steeds alert en gebruik je verantwoordelijkheid. Ben je niet overtuigd van je opstelling of merk je een probleem? Zet de activiteit dan onmiddellijk stop. Ook laat je een opgestelde kabelbaan nooit onbeheerd achter.

Begin bij start to kabelbaan van Scouts en Gidsen Vlaanderen om te weten wat je nodig hebt om een kabelbaan op te (mogen) stellen met je groep.

Het kabelbaanpakket van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Hopper Winkel verkoopt het kabelbaanpakket. Het is een complete set -, samengesteld door ploeg Technieken - zonder compromis op de kwaliteit van de onderdelen. In het pakket vind je alle onderdelen en een handleiding om je tijdelijke kabelbaan op te stellen.
Het kabelbaanpakket kost € 745 (of € 670,50 met groepskorting). Je kan het enkel kopen wanneer (een deel van) je groep de vorming kabelbanen van ploeg Technieken volgde.

Een tijdelijke kabelbaan.

Plan je om binnenkort een kabelbaan op te stellen?
Het is verplicht de handleiding afgedrukt bij je te hebben. Op “onderhoud je kabelbaanpakket” van Scouts en Gidsen Vlaanderen vind je vijf punten waarop je je kabelbaan bij onderhoud nakijkt . Dat doe je elke keer voor je de kabelbaan opstelt.
Is er een onderdeel aan vervanging toe? Bij Hopper Winkel vind je vervangonderdelen. Daarvoor mail je winkel@hopper.be.

Een kabelbaanpakket kopen.

Na de vorming door Ploeg Technieken kan je een kabelbaan bestellen.
Daarvoor stuur je een mailtje naar Hopper-klantendienst. We nemen dan snel contact met je op.