Nieuws

Altijd al op kamp willen gaan op een van jullie acht jeugdverblijven?

Keer op keer te laat om een kampdatum te reserveren? Let op dan!

Op de HO-markt zaterdagmorgen openen we de boekingskalender van alle jeugdverblijven - in absolute primeur- voor onze eigen groepen voor het jaar 2020.

Zeg niet dat we het niet gezegd hebben, kom boeken op HO. Afspraak op de markt... en binnen twee jaar op een jeugdverblijf ;-)

Waarom het kampcharter belangrijk is en waarom wij het ondertekenen.

Het kampcharter is een engagementsverklaring voor een optimaal kampklimaat tussen drie betrokken partijen: jeugdgroepen, gemeenten en uitbaters.

Door samen aandacht te hebben voor ieders noden, maken we er voor alle partijen een fijne periode "samenleven" van.

Ook bijvoorbeeld voor de buren van een kampverblijf.

Een groep die het kampcharter ondertekent, toont aan dat ze nagedacht hebben en oog hebben voor wat een kamp allemaal met zich meebrengt.

Alle jeugdverblijven van Hopper ondertekenen het charter met volle overtuiging én proberen het kampcharter op de agenda van de gemeente van het jeugdverblijf te zetten.

Op kamp in één van onze verblijven? Door het kampcharter kan je op ons rekenen voor een geslaagd verblijf.

Meer weten over het kampcharter?

www.opkamp.be/kampcharter

Einde van jouw leidingscarrière? Kom resideren op een jeugdverblijf.

Hang jij binnenkort jouw das aan de haak? Heb je weekends te vullen? Wil je toch nog voeling met scouting houden? De jeugdverblijven zijn op zoek naar jou. Kom (met andere oud-leiding) een weekend resideren op een van onze acht jeugdverblijven. Je ontvangt de gasten, maakt hen wegwijs op het domein. In ruil geniet je van een weekend midden in de natuur: een plaats en tijd om terug te blikken op die carrière.

Ja. Weekendresident. Dat zegt me wel wat.

1 mei De Kluis in actie: Kluisfeesten

de kluis in actie 2.jpg

Even weg van de boeken? Nood aan ontspanning? Op het feest kan jij en je (scouts)groep meedoen aan een avontuurlijke vijfkamp is samenwerking met BOSK, onze partner voor buitensporten. Iedereen welkom.

 

Kom op de dag van de arbeid genieten van het oudste en volgens sommigen mooiste jeugdverblijf van Scouts en Gidsen Vlaanderen vlakbij Leuven. Midden in het prachtige Meerdaalwoud, makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, opent De Kluis de deuren voor een dag vol avontuur en plezier voor groot en klein. Misschien een idee als activiteit met je tak of leiding?

Lees het volledige programma.

Vijf groene sleutels verdiend!

images.jpg

Ook voor 2018 verdienen vijf jeugdverblijven het meest gerenommeerde keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische verblijven. Door de groene sleutel te behalen bewijzen we dat we onze gasten op een duurzame manier te slapen leggen. Op alle jeugdverblijven springen we zorgvuldig om met water, energie en afval, zonder toe te geven op vlak van comfort.

Sinds het begin halen Moerkensheide en Merkenveld de sleutel, Drieboomkensberg sluit al vijf jaar aan. Dit jaar zijn De Brink en Woutershof er ook bij.