Nieuws

1 mei De Kluis in actie: Kluisfeesten

de kluis in actie 2.jpg

Even weg van de boeken? Nood aan ontspanning? Op het feest kan jij en je (scouts)groep meedoen aan een avontuurlijke vijfkamp is samenwerking met BOSK, onze partner voor buitensporten. Iedereen welkom.

 

Kom op de dag van de arbeid genieten van het oudste en volgens sommigen mooiste jeugdverblijf van Scouts en Gidsen Vlaanderen vlakbij Leuven. Midden in het prachtige Meerdaalwoud, makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, opent De Kluis de deuren voor een dag vol avontuur en plezier voor groot en klein. Misschien een idee als activiteit met je tak of leiding?

Lees het volledige programma.

Vijf groene sleutels verdiend!

images.jpg

Ook voor 2018 verdienen vijf jeugdverblijven het meest gerenommeerde keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische verblijven. Door de groene sleutel te behalen bewijzen we dat we onze gasten op een duurzame te slapen leggen. Op alle jeugdverblijven springen we zorgvuldig om met water, energie en afval, zonder toe te geven op vlak van comfort.

Sinds het begin halen Moerkensheide en Merkenveld de sleutel, Drieboomkensberg sluit al vijf jaar aan. Dit jaar zijn De Brink en Woutershof er ook bij.

Doop als eerste groep de Shelter.

werken1.jpg

Deze zomer openen we op de Brink een nieuwe back to basics . Ontdek de Shelter en zie wat onze nieuwste aanwinst voor jou kan zijn.  Wordt jouw groep de eerste gast in de Shelter? 

Alle jeugdverblijven stomen zich klaar voor het nieuwe kampeerseizoen. Op de Winner en Merkenveld bouwen we volop aan nieuw, voor iedereen toegankelijk sanitair. Op de Brink werken we alle drempels weg met een comfortabel rolstoelpad. Drieboomkensberg verwelkomt jullie deze zomer met een vernieuwde kampvuurkring. Wie op trektocht gaat, slaapt op Moerkensheide comfortabel in de vernieuwde trekkershut en kan gebruik maken van de handige buitenkeuken.  Een pak projecten om jullie nog beter thuis te voelen op de Hopper Jeugdverblijven.

Boek een scoutsweekend bij je thuis

foto kamperen BILD3335.JPG

Op jullie jeugdverblijven zijn scouts- en gidsengroepen kind aan huis. Natuurlijk boeken onze groepen aan een vriendentarief.

Op de zoek en boek vind je alle vrije data op alle jeugdverblijven, ook al voor volgend jaar. Niets zo vervelend als een scoutsjaar beginnen zonder weekendplaats.

O, ja: je weet toch dat leiding gratis kampeert op alle jeugdverblijven? Leg nu al je eerste weekend vast op een van de jeugdverblijven. 

 

Plan nu al je planningsweekend op De Kampgrond. Boek een  weekend in het Scoutshuis, op wandelafstand van Antwerpen: een slaapvloer voor de hele ploeg. Een vergaderzaal boek je makkelijk bij.  

Op weekend in het hoofdkwartier van Scouts en Gidsen Vlaanderen met de koekenstad op een boogscheut: de perfecte locatie voor jouw leidingsploeg.  In september en oktober 2018 zijn er nog  weekends vrij.

Scouts en Gidsen Vlaanderen koopt bos.

bos.jpg

Op Hopper Jeugdverblijven De Kluis en De Brink samen kocht Scouts en Gidsen Vlaanderen 10.500 m² bos aan. Een welkome uitbreiding van onze speelbossen.

Met de aankoop zorgen Hopper en Scouts en Gidsen Vlaanderen ervoor dat maar liefst 1,05 ha bestaand bos gevrijwaard wordt van kap of een andere invulling. Om te komen tot duurzaam beheerde bossen, neemt Hopper de nieuwe bossen op in het bestaande bosbeheersplan.

Zin om mee de handen uit de mouwen te steken? Op 11 november is er op de Kluis een vrijwilligersdag.  Een weekje later, op 18 november is er groen geweld op Merkenveld. Alle jeugdverblijven organiseren regelmatig onderhoudsdagen om de bossen in topconditie te houden.