Zo pak je een rugzak

Prima gepropt!


Een rugzak vullen is als tetris. Het vergt strategisch inzicht en gezond verstand. Met deze tips spaar je niet alleen je rug en schouders, maar vind je ook makkelijk alles terug.

Op hun plekje

Geef je spullen een vaste plek en onthoud waar ze zitten. Alles voor onderweg gaat bovenin en opzij. Kledij steek je in het midden. Slaapmateriaal en tent horen onderin.

Op je heupen

Steek de zwaarste spullen ter hoogte van je heupen en dicht tegen je rug. Daar ligt ook het zwaartepunt van je lichaam. Beter voor je ruggengraat én voor je evenwicht.

Op een rolletje

Maak rolletjes van je kleren en steek ze soort bij soort in aparte zakjes. Zo bespaar je ruimte en hoef je niet alles overhoop te halen voor die ene propere onderbroek.

Op een droogje

Stop alles wat kan lekken of droog moet blijven in een afsluitbare tas. Zo komt de inhoud van je rugzak niet onder de shampoo te zitten (en ruik je niet het hele kamp naar lavendel).

Op een kluitje

Hou je rugzak klein en compact. Vermijd lege plekken en laat geen spullen aan de buitenkant bengelen. Ze verstoren je stabiliteit en blijven onderweg al eens haperen.

25%

Hoeveel je kan dragen, voel je zelf het beste aan. Probeer het gewicht van je rugzak tot een kwart van je lichaamsgewicht te beperken.

Nog meer over een rugzak inladen 

Handig bij een rugzak