Groepsaankoop sjorhout 2018

SAMENAANKOOP SJORHOUT 2018-2019

Hopper Winkel (van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw) en Dienst Avontuurlijke Activiteiten (van Chirojeugd Vlaanderen) zetten tegen de kamp/bivakperiode van 2019 een grote samenaankoop van kwalitatief sjorhout op. 

Bestellen doe je in het najaar van 2018, levering gebeurt in het voorjaar van 2019.

Door een samenaankoop op te zetten kunnen we gunstigere tarieven bekomen voor het hout, maar vooral ook voor de levering. Door het groeperen van de bestellingen zorgen we ervoor dat de leverkosten zelfs helemaal vervallen voor jullie.  Meedoen dus, want hoe meer bestellingen, hoe meer leverpunten dicht bij elkaar, hoe minder nutteloze kilometers en hoe minder schadelijk voor het milieu.

Voor wie?

Onze groepsaankoop staat open voor alle jeugdbewegingen en iedereen uit het jeugdwerk.

Over het sjorhout zelf


Het sjorhout is afkomstig van duurzaam gekweekte Epicea bomen. Een sterke houtsoort die gebruikt wordt in de (scheeps)bouw en die dus prima geschikt is als sjorhout. Het hout draagt het PEFC certificaat.  De balken zijn ontschorst en op een milieuvriendelijke manier geïmpregneerd tegen rotten, schimmels en insecten zoals o.a. houtworm.

Wij kiezen er bewust voor geïmpregneerde balken aan te bieden. De impregnatie zorgt ervoor dat de sjorbalken heel wat jaren extra zullen meegaan en dit voor een beperkte meerprijs.

De balken zijn verkrijgbaar in lengtes van 2, 3, 4, 5 en 6 meter en zijn geschild en standaard niet gefreesd. Ze zijn dus aan de onderkant iets dikker dan aan de bovenkant. De dikte is 8-12cm voor balken tot 4 meter, en 12-14 centimeter voor de balken van 5 en 6 meter lang. (diameter aan fijne kant is minimum 8cm)

Op aanvraag kunnen er ook gefreesde balken (even dik over de ganse lengte) of gepunte balken besteld worden.

Prijzen

Richtprijzen voor deze groepsaankoop : geschild, geïmpregneerd, niet gefreesd (btw inbegrepen, transport gratis)

2M - €4,51

3M - €6,79

4M - €9,04

5M - €12,78

6M - €14,90

Minimum per bestelling/adres : €175

We kunnen je een gratis aflevering van het hout op je terrein aan je lokaal of vestiging garanderen!  (Je lokaal dient hiervoor uiteraard bereikbaar te zijn met een grote vrachtwagen)

Hoe verder na je bestelling?

De bestelperiode werd na 1 november afgesloten.  Alle bestellingen worden nu samengevoegd en de leverancier begint aan de voor bereidingen voor de uitlevering in het voorjaar van 2019.  

De deelnemende groepen ontvangen hun order en betalingsuitnodiging. Na ontvangst van de betaling zijn de deelnames definitief.

Levering van het hout


Onze leverancier levert het hout bij je af op werkdagen in het voorjaar 2019. Voor 1 juni, mogen jullie de nieuwe balken verwachten, dus vast en zeker voor de zomervakantie.  Je wordt rechtstreeks door hen gecontacteerd voor een concrete afspraak.  Bij de levering dient ten minste één verantwoordelijke van je groep/afdeling aanwezig te zijn.

 

Vragen?

Voor alle vragen kan je ons contacteren via groepsaankoop@hopper.be

 

Dienst Avontuurlijke Activiteiten en Hopper.