Accommodatie Merkenveld

Een verblijf binnen of buiten

Merkenveld beschikt over 182 slaapplaatsen verdeeld over vijf units: Groot Heem, Toren, Spinder, Beek en de 'Residentie'. De Residentie (voor 16 personen) is uitsluitend tijdens schoolweken ter beschikking.

Merkenveld heeft zelf 30 ha bos en weide ter beschikking. Op 10 ha kan worden gekampeerd. Deze 10 ha is opgedeeld in 17 kampeerterreinen die aansluiten op 20 ha speelbos. Voor erg grote groepen is er 'Weide Marcel', een aparte weide van 3 hectare.

Zelf koken of vol pension

Een verblijf in volledig - of half pension is mogelijk, maar je kan ook zelf je potje koken.

Een volledig uitgeruste keuken met kook- en eetgerei op maat van uw groep staat ter beschikking (en de bakker levert elke ochtend het verse brood, dat u tot 17h de dag voordien kan bestellen via het onthaal van Merkenveld).

De Fourage, een polyvalente eetzaal voor 160 personen, waarborgt een vlotte bediening van de maaltijden. Het menu wordt vooraf in overleg met de groep samengesteld en er is aandacht voor vegetarische maaltijden, maaltijden zonder varkensvlees, voedingsallergieën en -diëten.
We bieden onze gasten dagelijks 4 degelijke, verse en kindvriendelijke maaltijden aan.

Hopper zet in op duurzaamheid

Merkenveld is erkend met het Groene Sleutel-label. Een internationaal keurmerk uitgereikt door Toerisme Vlaanderen en Good Planet als erkenning voor het feit dat we aandacht hebben voor een duurzaam beleid in heel veel aspecten. Waar het bij aanvang vooral ging over zuinig omgaan met energie zetten we nu ook in op acties die verder gaan, zoals gebruik van materialen, lokale aankopen, sensibiliseren, enz.

 

Virtueel rondwandelen op Merkenveld met Google Streetview? Kom gerust binnen!