Ontdek De Winner

 • Speciale pakketten! Elk hopper jeugdverblijf biedt een kant-en-klaar lespakket aan om als leerkracht samen met je leerlingen te ontdekken welke talenten er schuilen in ieder van hen.

Uiteraard is het ook beschikbaar voor alle andere groepen die verblijven. Vraag ernaar bij de verantwoordelijke ter plaatse of vind hier meer info over het pakket.

 • Op tocht! Bosland is met zijn 5000 ha het grootste bosgebied van Vlaanderen. De Winner ligt er midden in en is dus de ideale uitvalsbasis voor het betere tochtenwerk! Met onze speciaal ontworpen Winnerkaart ben je zo op stap. Er bestaat voor de kleine liefhebbers ook een schatzoektocht in deze uitgestrekte bossen.

   

 • Fietsen! Er zijn 35 fietsen beschikbaar op de Winner. De Winner is gelegen op het fietsroutenetwerk Noord-Limburg tussen knooppunt 256/257. Eindeloze mogelijkheden dus voor een dagje fietsen, maar ook erg handig voor een verplaatsing naar het zwembad, de speeltuin of ... Je kan hier je fietstochtje al uitstippelen. Let wel: onze basicfietsen kunnen goedkoop gehuurd worden omdat ze niet uitgerust zijn met lichten. Ze kunnen dus enkel overdag (of bij voldoende licht op zomeravonden) gehuurd worden. Kaarten zijn te koop hier bij de winner.

 

  • Klimmuur en speleobox: Jong en oud verleggen hun eigen grenzen op onze klimmuur of in de speleobox. Steeds onder professionele begeleiding van de erkende buitensport organisatie Dudh Kosi.
  •    

   • Ik zit in't groen: De Winner is een op en top groen jeugdverblijf met zijn eigen afvalwaterzuivering, zonneboilers, afvalwaterrecuperatie en doorgedreven afvalsortering. We ontwikkelden een spannend eco-educatief spel om onze jonge gasten hier op een plezante manier vertrouwd mee te maken. Elk greenteam krijgt uitdagende denk- en doe opdrachten voorgeschoteld om zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Het spel duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor maximaal 30 kinderen tussen 8 en 12 jaar. Meer info bij de resident.
    • Zwemmen! Dommelslag: een overdekt zwemparadijs met wildwaterbaan tussen Overpelt en Neerpelt op wandel- en fietsafstand. Tarieven en openingsuren vind je hier. Liever een plons in een openlucht zwembad? Dat kan in het openlucht zwembad van de Lage Kempen (6km van de Winner). Ook camping Blauwe Meer heeft een openlucht zwembad dat toegankelijk is, alsook het Parelstrand (beide op zo'n 10km van de Winner). Molenheide ligt op een 15km.
    • Afbeeldingsresultaat voor dommelslag
     • Hoogteparcours Dommelhof: Tussen het klankenbos en het zwembad Dommelslag vind je het avonturenparcours, waar je naar hartelust kan klauteren en klimmen tussen de bomen van Dommelhof (voor kinderen vanaf 12 jaar, 1 maand op voorhand te reserveren)
     • Afbeeldingsresultaat voor mammout+dommelhof
     • Kano en Kajak. De afvaart van de Dommel vertrekt in Neerpelt (7km van de Winner). Je vaart ongeveer 16km doorheen 2 schitterende natuurreservaten: Het Hageven en de Malpie. Kajaks of kano's huren kan bij Dudh Kosi.
      • Natuurexploratie... Er liggen drie schitterende natuurreservaten in de directe omgeving van de Winner. Een boeiende wandeling door het 't Plat met een natuurgids. Een ontdekkingstocht langs het bosleerpad in Resterheide. Een bezoek aan de mooie vlindervallei of het boeiende bosmuseum van Het Pijnven. Het kan allemaal op wandel- en fietsafstand van de Winner. Werkgroep Isis organiseert een aantal activiteiten. Een natuurgids leert je waarom proper water zo belangrijk is, je ontdekt welke vreemde beestjes er allemaal in de bodem leven en hoort sap stromen in een boom... Meer info over deze activiteiten op de website van Werkgroep Isis.
       • Andere noemenswaardige natuurgebieden zijn het Hobos, de Lommelse Sahara en het Hageven waar men zelfstandig wandelroutes kan volgen.
        • Sjorren: De Winner is een domein van scouts en gidsen. Er is dus sjorhout en sjorkoord beschikbaar en je kan onmiddellijk aan de slag. Heb je wat hulp nodig? Geen probleem, we helpen je graag op weg. Inspiratie kan je opdoen op de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Tevens is er ook een mini-variant beschikbaar met bamboestokken.
         • Molenmuseum: In de buurt van de Winner liggen verschillende werkende wind- en watermolens. Hoe werkt zo een windmolen eigenlijk? Waar diende de molensteen voor? Hoe leefde de molenaar?  Je komt het allemaal te weten in het Molenmuseum.
          • Hindernissenparcours: Een avontuurlijk parcours met verschillende opdrachten: van boogschieten tot een reuzeslinger of zin in een wedstrijd gocarten? Onder begeleiding van buitensport organisatie Dudh Kosi. Perfect te combineren met de klimmuur en speleobox.
          •    
           • Speeltuinen: als het bos rond de Winner je te klein wordt (zeer onwaarschijnlijk) en je zin krijgt in een speeltuin kan je terecht in Overpelt ('t Pelterke) of in Neerpelt (Scoutsrally) beide speeltuinen zijn gratis toegankelijk en perfect bereikbaar met de fiets.
           •    
            • Het Klankenbos: een spectaculaire collectie van klankinstallaties in openlucht. Het parcours doorheen en langs de installaties nodigt groot en klein uit om het verrassende karakter van klanken te ontdekken. Rondleidingen met gids zijn ook mogelijk. Op fietsafstand van de Winner en vlakbij de speeltuin van de Scoutsrally. Meer info over het klankenbos en klankkunst voor jong en oud vind je op de website van Musica.
              • mijnmuseum: Limburg heeft een rijke mijngeschiedenis. Hiervan kun je een glimp opvangen in het vlaams mijnmuseum van Beringen. Dit ligt op een 25 km van de Winner, dat is een flinke fietstocht of kan eventueel per bus worden bereikt. Meer informatie op mijnmuseum.be
               • museum kamp van beverlo: Dit museum op het militair domein van Leopoldsburg ligt op een per fiets bereikbare afstand (20 km) van de Winner. Meer info op museumkampvanbeverlo.be
                • indoor skiën: In de gemeente Peer ligt een van de grootste binnen-skipistes van Europa, dit is ongeveer een 15 km van de Winner verwijderd. www.snowvalley.be
                 • grensgebied Hamont-Achel: Dit landelijke hoekje van België op ongeveer 20 km van de Winner wordt gedomineerd door de grens met Nederland en kent een aantal bezienswaardigheden. Geschikt voor een dag-fietstocht, meer info op hamont-achel.be/Bezienswaardigheden
                  • Alpacaboerderij: In Kaulille, op ongeveer 13 km, ligt een boerderij gespecialiseerd in het fokken van Alpaca's (die Lama-achtige dieren uit Zuid-Amerika). Als commerciële nevenactiviteit laten zei bezoekers toe tegen vergoeding. Meer info onder alpacaboerderij.simplybook.me
                   • Duitse militaire begraafplaats: Dit kunt u op eigen initiatief bezoeken of in samenwerking met het Internationaal Jeugdontmoetingshuis Lommel. jbs-lommel.de
                    • Natuurcentra: Limburg kent een groot aantal goed georganiseerde natuurcentra van allerlei aard. In de omgeving van de Winner zijn dat de volgende: natuureducatief centrum De Wulp in Neerpelt, de Pollismolen met z'n Bosmuseum in Opitter, het vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder, bezoerkscentrum de watersnip in Beringen, het bekende natuurhulpcentrum in Opglabeek en het wateringhuis in Lommel. Dit situeerd zich allemaal wat rond de natuurgebieden van de West-Limburgse naaldbossen, de stroomgebieden van Dommel en Warmbeek en de vallei van de Zwarte beek.
                     • Peer: De historische stad Peer ligt op een 10 km van de Winner. Het is bekend als de vermoedelijke geboorteplaats van de kunstenaar Bruegel. Het landelijke karakter van Peer word toeristisch aangeprezen in een aantal activiteiten onder de titel 'Loeren bij de boeren'. Je kunt bijvoorbeeld een paardenmelkerij bezoeken, een georganiseerde wandeling maken, een huifkarrentocht maken,... meer info op toerismepeer.be
                      • Brouwerijmuseum: In Bocholt (20km van de Winner) is de bierbrouwerij van Martens gevestigd. Hierbij is ook een groot brouwerijmuseum dat individueel of in groep bezocht kan worden.