Ons aanbod voor jeugdorganisaties

aanbod jeugdgroepen

Ga je liever op kamp met de tent of vind je het gezelliger binnen? Rustig worden bij het aanschouwen van een indrukwekkende sterrenhemel of je keel schor zingen aan het kampvuur?

Op de Winner kan het allemaal. Hieronder krijg je een voorproefje. Onder Activiteiten vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden op en rond de Winner. Vragen of hulp nodig? Dan helpen de resident of de vrijwilligers - allemaal met hun stevige dosis jeugdbeweging ervaring - jullie graag verder!

  • De Winner is ideaal voor kampen of weekends van grote groepen: hoofdgebouw met 122 bedden, 7 dagzalen en 2 zeer degelijk uitgeruste zelfkook keukens. Kan ook gecombineerd worden met 1 of meerdere kampeervelden. Kleinere groep? Dan splitsen we het hoofdgebouw op.
  • Onze kampeerterreinen liggen midden in het bos. Er is een sanitair blok aanwezig met WCs en douches.
  • Alle bos rond de Winner is speelbos. Samen met de kampeervelden en onze zandvlakte vormen het bos een veilige en groene speelomgeving.
  • Heb je zin om je eigen sjorconstructie ineen te steken, dan is er sjorhout aanwezig. Op de site van scouts en gidsen vlaanderen vind je alvast wat inspiratie.
  • Op stap! De Winner ligt in Bosland, het meest uitgestrekte natuurpark van Vlaanderen, ideale uitvalsbasis voor je tweedaagse of de dagtocht met de kleinsten! We ontwikkelden met het NGI een speciale stafkaart de Winner (1/20000) van weide omgeving van de Winner. Zo kan je op stap met 1 enkele stafkaart. Je kan de stafkaart verkrijgen aan het onthaal.
  • Fietsen op de heide! De Winner ligt op het fietsroutenetwerk van Limburg. Op www.fietsnet.be stippel je zelf je veilige fietsroute uit. Er zijn ook 35 fietsen ter beschikking op de Winner.
  • Grenzen verleggen! Zowel jonge gasten als oude rotten kunnen hun grenzen verleggen op onze klimmuur en in de speleobox. Smaakt het naar meer? Dan kan er een heus hindernissenparcours aan gekoppeld worden. Steeds onder begeleiding van de buitensport organisatie Dudh Kosi.
  • Spelen! Ik zit in't groen en ik hou van... : een plezant en actief spel rond de ecologische voetafdruk. Door speelse opdrachten rond zonne-energie, zuiver water, regenwater, ... moeten de verschillende green-teams hun voetafdruk zo sterk mogelijk verkleinen.