Ontdek De Kluis

Alle ruimte ... voor je eigen creativiteit

gezellig kampvuur, ori├źntatieloop, bosspel, woudloperskeuken, grote en kleine tochten, knutselen, theater, ...

Jij hebt de idee├źn, wij bieden jou de ruimte!

  • 30 ha speelbos - 2000 ha bos te ontdekken - kampvuurkringen
  • ruimtes in de gebouwen, naar eigen creativiteit om te toveren in knutselatelier, theaterzaal, bezinningsruimte, ...

 

Of laat je meenemen op avontuur

Bosk biedt buitensport activiteiten aan voor jeugdbeweging, scholen, bedrijven en gezinnen:

boomklimmen - mountainbike - trage bossporten - boogschieten - GPS-tochten - touwenparcours - ...

Vrienden van heverleebos en meerdaalwoud:

Wil je met jouw vereniging, bedrijf, klas, vrienden of familie graag de natuur intrekken onder begeleiding van een ervaren natuurgids dan kan je dat reserveren via het infocentrum van VHM.


En nog veel meer !


Teambuilding voor Scouts en Gidsen Vlaanderen

Op het touwenparcours zijn heel plezante, uitdagende activiteiten mogelijk . Je kan er gewoon een dag van komen genieten, samen iets leuks doen midden in de natuur. Maar er is meer mogelijk. Het touwenparcours kan ook een groepsvormende en leerrijke ervaring zijn, waardoor mensen dichter bij elkaar komen. Je kan bovenop de balken op zoek gaan naar de grenzen van je eigen kunnen en durf. Op grote hoogte leer je mensen misschien ook wel van een heel andere kant kennen. De begeleiding van het touwenparcours zorgt dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan.

 

Extra info

Mountainbike: vanaf De Kluis kan je onmiddellijk aansluiten op 48 km goed aangeduide routes doorheen het bos. De routes horen volgens de kenners tot de mooiste van Vlaanderen. Mountainbikes zijn te huur via Ki-Vif.

Orientatieloop: De Kluis beschikt over een eigen vast orientatieparcours en een startklaar pakket waarover onze gasten gratis kunnen beschikken! Als sportieve uitdaging is dit een leuke manier om het domein te verkennen of je kan het gebruiken als basis voor je bosspel.

Fietstochten: Ondek Het pad van AD, Een unieke tocht langs de boombeelden van AD Wouters met op je tocht tekst en uitleg van Ad en de boswachter Op MP3 bestand. Zeker en vast voor bosklassen een aanrader maar ook voor jeugdverenigingen en gezinnen een ideale manier om meerdaalwoud en Heverlee bos te verkennen.

Of volg het fietsknooppuntennetwerk dat landschappelijk bijzonder aantrekkelijk is. De route loopt doorheen holle wegen, voorbij akkers en weilanden en langs de oevers van Demer, Dijle, Voer en IJse. Parken, kastelen en abdijen kan je fietsend langs hetnetwerk berieken. Uitrusten kan op gezellige dorpspleintjes waar ook gelegenheid is om kennis te maken met streekbieren en streekgerecht.

De omgeving leent zich ook tot het maken van lange tochten ook meerdaagse tochten zijn mogelijk. Via het GR pad 512 kan je mooie tochten in de omgeving maken. Fluo veiligheidssetjes voor wandelingen en droppings zijn ter beschikking.
Het grootste gemengde loofbos van Vlaanderen Meerdaalwoud - Heverleebos (2000 ha): 100 kilometer wandelpaden,leervijvers, bosleerpad, gidsen en educatieve programma's onder deskundige leiding van boswachters of natuurgids.  Meer info www.meerdaalwoud.be.

In het boek "15 wandelingen in Dijleland" vind je 6 wandelingen in Meerdaalwoud en Heverleebos waarvan twee in de omgeving van De Kluis. Verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme Leuven.

Natuurreservaat Doode Bemde, o.a. broedgebied voor inlandse vogels en als route voor trekvogels: tochten met gids, actief meewerken in beheerswerken.