Ons aanbod voor jeugdorganisaties

Aanbod jeugdgroepen

Touwenparcours

Samen op zoek naar de sportieve grenzen, je jeugdgroep tot een hecht team smeden dan hebben wij een uitgewerkt aanbod voor jou.

Op het touwenparcours zijn heel plezante, uitdagende activiteiten mogelijk voor je leden of leidingsploeg. Je kan er gewoon een dag van komen genieten, samen iets leuks doen midden in de natuur. Maar er is meer mogelijk. Het touwenparcours kan ook een groepsvormende en leerrijke ervaring zijn, waardoor mensen dichter bij elkaar komen. Je kan bovenop de balken op zoek gaan naar de grenzen van je eigen kunnen en durf. Op grote hoogte leer je mensen misschien ook wel van een heel andere kant kennen. De begeleiding van het touwenparcours zorgt dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan.

Voor wie?
Voor groepen van Scouts en Gidsen Vlaanderen, jeugdgroepen, scholen en volwassenenorganisaties zowel uit de nonprofit als profit sector. Bij de uitvoering van de opdrachten staat de 'beleving' centraal en niet de prestatie. Daarom vormen leeftijd of minder sportieve ingesteldheid geen belemmering. Afhankelijk van de doelgroep, scoutsgroep, bedrijf, school en de doelstellingen wordt een op maat gemaakt programma aangeboden. Er is een minimumleeftijdsgrens omdat een activiteit op het touwenparcours een indringende ervaring kan zijn. Groepen van minimum acht tot maximaal 30 personen zijn welkom.

Praktisch
Naargelang de gekozen formule duurt het programma 2,5 uur tot een helde dag. Het is mogelijk om (tegen betaling) een middagmaal te gebruiken op De Kluis. Voor meer informatie over prijzen en inschrijvingen neem je contact op met De Kluis.

Veiligheid
Alle deelnemers dragen klimharnassen en helmen. De deelnemers worden beveiligd aan de veiligheidslijnen die boven het hele parcours lopen. Iedereen is dus beschermd bij eventuele valpartijen. Een activiteit op het touwenparcours wordt ook steeds begeleid door speciaal opgeleide mensen. Zij letten erop dat alles veilig gebeurt. Zij leren de deelnemers ook de nodige basisvaardigheden aan om zelf verantwoord aan de slag te kunnen.