Sluiting van de Hoppers in tijden van Corona

Update 16/03/2020. Alle Hopper jeugdverblijven en winkels zijn tijdelijk gesloten.

Ten gevolge de Corona-crisis zijn alle verblijven en winkels gesloten, zeker al tem 5 april, mogelijk langer. De webwinkel blijft open zolang het kan. Enkel thuislevering is beschikbaar.

We volgen uiteraard de laatste maatregelen en adviezen op betreffende corona & scouting.

WAT MET MIJN GEPLANDE VERBLIJF BIJ HOPPER?

Met de groepen die een verblijf dienen te annuleren in de officieel afgekondigde periode van 12 maart t/m 3 april 2020 hadden we reeds contact en wordt optimaal ingezet op herboeken. Is er voor deze groepen absoluut geen mogelijkheid of kans op herboeken in 2020, dan gelden er geen annulatiekosten.

Voor verblijven na 3 april 2020 zoeken we natuurlijk ook in eerste instantie maximaal naar een oplossing om je verblijf binnen een relatief korte termijn verplaatsen (concreet in 2020). Dat kan dan zonder kosten.

Indien herboeken in dit laatste geval niet kan of om andere redenen los van de Corona-crisis, zijn we genoodzaakt een vergoeding aan te rekenen. We wachten echter met de facturatie tot er meer zekerheid is over eventuele steunmaatregelen van de overheid.

We hopen daarover zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben zodat we hopelijk de impact voor iedereen kunnen beperken.

Met onze groepen van Scouts en Gidsen Vlaanderen in bijzonder zullen we actief mee zoeken naar een oplossing.

Indien de periode van maatregelen of verbod op activiteiten - die normaal op onze jeugdverblijven doorgaan - wordt verlengd, verschuift uiteraard ook de datum van 3 april voor onze aanpak.

Lees in elk geval zeker nog eens aandachtig de annulatievoorwaarden van je contract zodat je weet wat de andere afspraken zijn.

We blijven per mail en telefonisch bereikbaar dus kijk snel in jullie agenda als je wil verplaatsen!

We geven nog eens de belangrijkste maatregelen mee die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan blijven. Die zijn nog steeds dezelfde en heel simpel: was je handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Aanvullend kan je denken aan een extra schoonmaakronde, waarbij je extra aandacht hebt voor bijvoorbeeld deurkrukken en kranen en het vervangen van de handdoek bij de kraan door een schone.

We volgen de situatie - samen met het nationaal secretariaat van Scouts en Gidsen Vlaanderen - mee op. Zodra de richtlijnen vanuit de overheid zouden wijzigen, passen we onze aanpak daarop aan.

Heb je vragen over het coronavirus die je hier niet terugvindt? Neem een kijkje op de website van FOD volksgezondheid of bel 00800 14 689.