Hopper op maat van het lager onderwijs

Betaalbare groepsaccommodatie: binnen het budget van elke school

 

•    Kies de juiste accommodatie: we beschikken over grote en kleine gebouwen, opsplitsbare gebouwen. Huur het gebouw op maat van de grootte van jouw groep.

•    Met het nodige comfort. Splitsbare sanitaire ruimtes en slaapkamers, aparte slaap- en leefruimte voor begeleiding, voldoende zalen als lesruimtes.

•    Kies de gepaste formule: vol pension, zelf koken, lunchpakketten, …

•    Vrijblijvend programma: geen verplichtingen tot afname van activiteiten, veel gratis mogelijkheden.

•    Overweeg een fietsklas: er is vast een Hopper Jeugdverblijf op fietsafstand. Midden in het groen. Dichtbij en toch ver weg.

Een aanbod op maat: elk kind kan mee!


•    Alle maaltijden op eenvoudig verzoek: kindvriendelijk, vegetarisch, dieetvoeding, halal, …

•    Persoonlijke aanpak of oplossing in geval van bijzondere noden op vlak allergenen, toegankelijkheid of wat dan ook

•    Van dagverblijf, 2-daagse tot een ganse week. Doe je voordeel bij een verblijf van maandag tot vrijdag: je betaalt 4 dagen verblijf ipv 5 dagen!

Activiteiten bij de vleet: afgestemd op de eindtermen of pure ontspanning


 

•    uitgewerkte programma’s rond verschillende thema’s: kennismaking – natuurbeleving – spel & sport – groepsvorming - ...
=> allerlei doe-koffers: boskoffer op De Brink, stiltekoffer op Woutershof, mini-sjorren op De Winner en Moerkensheide, eco-spel op De Winner, ...

=> uitgewerkte tochten: Brinkwandeling, bosleerpad op Drieboomkensberg, heksentocht of kabouterpad op Merkenveld, beverexcursies op Woutershof , …

=> groepsvorming: teambuildingspelen op Moerkensheide, touwenparcours op De Kluis, …

=> Uniek bij Hopper: Interactief lespakket "jeugdbeweging in de klas": een kant-en-klaar lespakket om als leerkracht samen met je leerlingen te ontdekken welke talenten er schuilen in ieder van hen. Een pakket speciaal ontwikkeld door en gebaseerd op de troeven van 8 jeugdbewegingen - waaronder Scouts en Gidsen Vlaanderen - die hiervoor de handen in elkaar hebben geslagen. Download hier deel 1 en deel 2 of vraag er naar bij de verantwoordelijke ter plaatse.

=> Gegarandeerd bij Hopper: laat het weer het toe,  sluit je de meerdaagse activiteit af met een kampvuur. Gezelligheid troef! Al onze jeugdverblijven beschikken over een permanente stookvergunning.

 

 

Enkele voorbeelden van een mogelijke weekinvulling in twee jeugdverblijven.

Op Merkenveld

Op Woutershof

•    Meer aanbod en de mogelijkheden vind je per jeugdverblijf bij activiteiten.
•    Voor sommige activiteiten werken we samen met een degelijke partner die onze omgeving het best inzet voor actieve, leerrijke en uitdagende activiteiten voor scholen.

 

Benieuwd of we nog plaats hebben? Zoek & Boek in alle jeugdverblijven tegelijk.

Hopper Jeugdverblijf is een initiatief van Scouts en Gidsen Vlaanderen: scouteske sfeer: speels en avontuurlijk in de natuur, bossen, speelbossen, sjorhout, kampvuurkring, ..