Kluishike 2022

Wandel mee op de vijfde kluishike

Na een onderbreking van 13 jaar is ie er terug: de Kluishike. Afspraak zaterdag 17 december voor de vijfde editie van deze legendarische wandeltocht.
We verwelkomen je graag op De Kluis: het oudste jeugdverblijf van Scouts en Gidsen Vlaanderen, gelegen in het prachtige Meerdaalwoud, op een boogscheut van de taalgrens.
Geniet van zaterdag op zondag van een prachtige wandeling in het groen, uitgestippeld door onze ervaren Kluisploeg.
Je kiest zelf welke afstand je wil stappen. Deelnemen kan in groep of individueel.

Afstanden

Je kan kiezen uit drie afstanden: 40 - 60 of 80 kilometer. De keuze bepaalt je vertrekuur en of je vrijdag al naar De Kluis komt.

programma

Afhankelijk van je gekozen afstand verwelkomen we je vrijdag of zaterdag . Op eigen tempo kan je je voorbereiden, wandelen en achteraf nagenieten van jouw epische tocht.

Vrijdag 16 december 2022
Vanaf 20 uur zijn de stappers van de 60 en 80 kilometer welkom op De Kluis. Je hebt ruim de tijd om de tocht voor te bereiden én de briefing te volgen. Wie wil kan nog genieten van een frisse Hopper of andere drankje. En dan op tijd de slaapzak in.

Zaterdag 17 december 2022
Stappers van de 80 kilometer worden om 5 uur zachtjes en liefdevol gewekt. Even het weer checken, ontbijten en dan klaar voor de start vanaf 6 uur. De wandelaars van de 60 kilometer wekken we dan, als ze al niet gewekt werden door hun collega's van de 80 kilometer.
Om 7 uur starten zij hun tocht en tegelijk verwelkomen we de hikers voor de tocht van 40 kilometer met een koffietje of andere drankje. Nog even de route in de GPS laden of aanduiden op de kaart, om dan vanaf 8 uur op pad te gaan. Vanaf dan is de Kluishike echt begonnen en zijn alle deelnemers op weg voor een avontuurlijke tocht.

Zondag 18 december 2022

Rond 6 uur 's ochtends verwelkomen we de laatste groepjes terug op het domein. Genieten van een deugddoende massage of verkwikkende douche met een heerlijk gevoel van overwinning na je epische tocht. Wie wil kan nog even onder de wol om erna aan te schuiven aan de brunch. Rond 13 uur sluiten we de hike af.

Praktisch

Deelnemen kan individueel of in groepjes van maximaal 6 personen.

Deelnameprijs

Tocht van 60 of 80 kilometer

 • 55 euro voor Scouts en Gidsen Vlaanderen-leden
 • 60 euro voor niet-leden

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in bed
 • bevoorrading onderweg
 • 2 warme maaltijden; 1 onderweg, 1 bij aankomst
 • uitgebreide brunch op zondag
 • verzekering

Tocht van 40 kilometer

 • 30 euro voor Scouts en Gidsen Vlaanderen-leden
 • 35 euro voor niet-leden

Inbegrepen:

 • bevoorrading onderweg
 • warme maaltijd bij aankomst
 • verzekering
Voor de tocht van 40 kilometer is er geen overnachting voorzien. Bij aankomt is er wel mogelijkheid tot napraten in de bar.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 1 september en doe je door simpelweg een mailtje te sturen naar kluishike@hopper.be.
Na jouw inschrijving mag je van ons een bevestiging verwachten met alle verdere informatie.